Alexander De Croo bezegelt hereniging Aalsterse liberalen

07/07/11 om 10:50 - Bijgewerkt om 10:50

in Aalst tekenden Blauw en Open VLD een verklaring om bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 onder de naam Open VLD naar de kiezer te trekken.

Alexander De Croo bezegelt hereniging Aalsterse liberalen

© Belga

Oud-burgemeester en Blauw-voorzitter Anny De Maght-Aelbrecht wil pas in het najaar kwijt of ze naar de actieve politiek terugkeert. Wie de Open VLD-lijst in Aalst zal trekken, werd niet bekendgemaakt.

Wel zijn afspraken gemaakt over de verdeling en de plaats van de kandidaten. 'Blauw en Open VLD zullen zonder inspraak van elkaar kandidaten leveren voor de lijst, tenzij Blauw-leden vroeger naar Open VLD trekken', aldus De Maght-Aelbrecht.

Over de breuk in 2004 zegt ze: 'Politiek kan hard zijn, maar dat wil niet zeggen dat je niet kan vergeven'. Of ze terugkeert naar de actieve politiek houdt de gewezen burgemeester nog in het midden. Haar dochter Martine De Maght (ex-LDD) zal wel op de lijst staan.

In Aalst heeft Open VLD acht zetels en zit de partij mee in de coalitie. Blauw zit met vijf zetels in de oppositie. 'De fracties zullen zich als technische fracties laten erkennen in de gemeente- en OCMW-raad en de organen van het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis', aldus lokaal Open VLD-voorzitster Joke De Swaef.

Nationaal voorzitter De Croo gaf nog mee 'dat het veel moed vereist om die stap vooruit te zetten'. Hij drukte zijn hoop uit 'dat het Aalsterse voorbeeld inspirerend is voor andere plaatsen in Vlaanderen'. (Belga/SD)

Onze partners