Alde'emeh: 'Als ik baas was van Staatsveiligheid, dan zou ik mezelf volgen' (video)

11/01/16 om 20:40 - Bijgewerkt om 20:59

Montasser Alde'emeh, bekend van zijn onderzoek rond radicalisering, is opgepakt en vrijgelaten onder voorwaarden. Het VRT Journaal heeft vanavond een fragment van een recent interview uitgezonden, waarin Alde'emeh zegt dat hij denkt dat hij gevolgd wordt door de Staatsveiligheid.

Alde'emeh: 'Als ik baas was van Staatsveiligheid, dan zou ik mezelf volgen' (video)

Montasser AlDe'emeh © Eranosian

Montasser Alde'emeh, bekend van zijn onderzoek rond radicalisering, werd vandaag opgepakt en weer vrijgelaten. Hij wordt ervan verdacht dat hij een vals bewijs leverde voor een man die naar Syrië wilde vertrekken en nu in de gevangenis zit.

In het kader van een reeks over Molenbeek die reportagemaker Eric Goens maakt voor de VRT, sprak Goens zondagavond met Alde'emeh. In het fragment dat het VRT Journaal heeft uitgezonden, zegt Alde'emeh dat hij het gevoel heeft dat de Staatsveiligheid hem als lokaas gebruikt. 'Ik denk sowieso dat ik gevolgd word, dat kan niet anders. Als ik de baas was van de staatsveiligheid, dan zou ik mezelf volgen. Ik denk dat zij zich interesseren in de mensen die ik zie.'

Alde'emeh is vrijgelaten onder voorwaarden, maar werd in verdenking gesteld voor valsheid in geschrifte en gebruik van valse stukken.

Bekijk hier het fragment:

Onze partners