Alcoholcontrole in Antwerpen: bijna één op de vier blaast positief

16/02/14 om 10:37 - Bijgewerkt om 10:42

Bij een grootschalige verkeers- en alcoholcontrole van de federale wegpolitie hebben 27 van de 124 gecontroleerde bestuurders een positieve ademtest afgelegd. Dat is bijna één op de vier.

Alcoholcontrole in Antwerpen: bijna één op de vier blaast positief

© belga

Tijdens de nacht van zaterdag op zondag hield de federale wegpolitie op de A12 in Antwerpen een grootschalige verkeers- en alcoholcontrole. De autosnelweg werd volledig afgesloten. De politie controleerde 124 bestuurders en 27 van hen legden een positieve ademtest af. Wie te veel gedronken had, was zijn rijbewijs voor enkele uren kwijt. De politie deed ook twee drugstests en die waren allebei positief. Verder nam de politie twee verboden wapens in beslag en waren er drie drugsinbeslagnames. De agenten stelden ook drie andere verkeersovertredingen vast en pakten vier opgespoorde mensen op.

Studenten

Ook studenten van de afdeling politieopleidingen van de Campus Vesta voerden onder het waakzaam oog van de Antwerpse federale wegpolitie doorgedreven verkeerscontroles uit. Tijdens die stageopdracht werden de aspiranten, die met hun begeleiders de volledige actie zelf uitwerkten, onder andere geconfronteerd met hun leeftijdsgenoten die zich tijdens hun weekenduitstap verplaatsen.

Het hoofddoel blijft om het aantal doden en gekwetsten op onze wegen te verminderen, verduidelijkt de wegpolitie. "Deze grote actie en de aanwezigheid van zoveel politiemensen heeft een preventief doel: elke bestuurder moet zich bewust zijn dat, ook na de BOB-campagne, de inspanningen om onze wegen veiliger te maken worden voortgezet", luidt het. (Belga/BO)

Lees meer over:

Onze partners