Al 8021 transmigranten onderschept dit jaar

Archiefbeeld. © Wouter Van Vaerenbergh

Privébewakers en politieagenten hebben dit jaar al 8021 transmigranten onderschept. Dat schrijft Het Laatste Nieuws maandag.

Sinds februari houden veiligheidsagenten van privéfirma’s de wacht op de snelwegparkings in ons land. Daar hebben ze tot nu toe 4.286 transmigranten geteld. Een op de drie werd betrapt op de parking in Groot-Bijgaarden. De politie van haar kant heeft tijdens gerichte controleacties op trein, tram, bus en in stations 1.400 transmigranten onderschept. En agenten van lokale zones registreerden los daarvan nog eens 2.341 individuen.

Het doel van de controles is niet om en masse transmigranten op te pakken, wel om hen grondig in kaart te brengen. Van zoveel mogelijk migranten worden vingerafdrukken en een pasfoto genomen, zodat hun gegevens in de politiedatabank terechtkomen. ‘Door de handel en wandel van mensensmokkelaars te analyseren én daarop in te spelen, slagen we erin hen geleidelijk weg te duwen’, zegt de woordvoerder van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA).

Partner Content