Agent die activiste mishandelde vrijgelaten

14/10/11 om 17:39 - Bijgewerkt om 17:39

Een Griekse jonge vrouw die deel uitmaakt van de 'indignados' is woensdagnamiddag na haar arrestatie mishandeld door een politieman in burger. Die gaf haar een klap en een schop in het aangezicht.

De agent van de politiezone Brussel Noord (Schaarbeek/Sint-Joost-ten-Node/Evere) die een Griekse indignado heeft mishandeld, is door het Brusselse parket vrijgelaten. Dat meldt het Brusselse parket.

Opgepakt

De mishandeling vond woensdagnamiddag plaats toen een dertigtal indignados gingen protesteren aan de Dexia-hoofdzetel aan het Rogierplein. Een aantal manifestanten werd in de boeien geslagen. Eén van hen, een 19-jarig Grieks meisje, werd door een agent in burger zwaar aangepakt. Op beelden die de indignados zelf hebben verspreid, is te zien hoe de agent van de politiezone Brussel Noord haar een trap in het gezicht geeft terwijl ze geboeid neerzit, en hoe hij haar slaat terwijl ze op de grond ligt.

Toen de beelden publiek gemaakt werden, pakte de dienst Intern Toezicht van de zone Brussel Noord de 37-jarige agent op. Hij werd ondervraagd en ter beschikking gesteld van het Brusselse parket. Dat heeft zaterdagochtend de agent opnieuw verhoord en beslist hem vrij te laten. De man wordt dus niet voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

Spijt

"Hij zal wel vervolgd worden voor opzettelijke slagen en verwondingen met tijdelijke arbeidsongeschiktheid, toegebracht door een politieman", zegt het Brusselse parket. "De hoedanigheid van politieman brengt mee dat de minimumstraf voor die feiten verhoogt."

Nog volgens het parket beseft de agent, die al dertien jaar in dienst is, dat hij in de fout is gegaan en heeft hij spijt betuigd. (Belga/EE/TE)

Lees meer over:

Onze partners