Afscheid van slachtoffers Heverlee

22/03/12 om 09:40 - Bijgewerkt om 09:40

De kinderen uit de Sint-Lambertusschool die omkwamen bij het busongeval in Zwitserland worden vandaag in Leuven begraven, in de Sint-Pieterskerk.

Afscheid van slachtoffers Heverlee

© Belga

Aan de Leuvense Sint-Pieterskerk stromen familieleden en vrienden toe van de 7 slachtoffers van de busramp uit Heverlee voor wie in deze kerk vanaf 11u een uitvaartplechtigheid gehouden wordt. Naar aanleiding van de plechtigheid werd de capaciteit van de kerk nagenoeg verdubbeld van 800 tot 1.400
zitplaatsen, om zoveel mogelijk mensen de kans te bieden de plechtigheid bij te wonen.

De aankomst van de schoolkinderen van de Sint-Lambertusschool is voorzien om 10u, die van de lijkkisten en de ouders om 10u10.

De kinderen uit de Sint-Lambertusschool die omkwamen bij het busongeval in Zwitserland worden vandaag in Leuven begraven, in de Sint-Pieterskerk. De Meester Frank en begeleidster Monique worden zaterdag in beperkte kring begraven.

De Sint-Pieterskerk zal enkel openstaan voor genodigden. Buiten zal de dienst te volgen zijn op enkele grote schermen op de Grote Markt en op het De Layensplein.

Om iedereen de kans te geven naar de begrafenis te gaan, is de Sint-Lambertusschool de hele dag gesloten. De universiteit van Leuven stelt de universiteitshal in de Naamsestraat ter beschikking: daar zullen jeugdverenigingen zoals de scouts en andere leerlingen en families van de school de dienst kunnen volgen.

Net als de begrafenisplechtigheid in Lommel zal deze dienst uitgezonden worden op televisie. VRT, VTM en VT4 zenden de beelden uit, die ook op Knack.be te zien zullen zijn.

Dezelfde prominenten als op de dienst in Lommel zullen de dienst bijwonen: premier Elio Di Rupo en Vlaams minister-president Kris Peeters, de gouverneur van Vlaams-Brabant Lode Dewitte en de burgemeester van Leuven Louis Tobback. Het koningspaar Albert en Paola verwelkomen de Nederlandse prins Willem-Alexander en prinses Máxima en de Nederlandse premier Mark Rutte. Ook Europees Raadsvoorzitter Herman Van Rompuy tekent weer present. (SD)

Onze partners