Advocaten Brusselse balie liever niet naar Haren

10/05/11 om 11:57 - Bijgewerkt om 11:57

De advocaten van de Brusselse balie keren zich tegen de plannen van ontslagnemend justitieminister De Clercq om alle strafzaken uit het Brusselse Justitiepaleis over te brengen naar een nieuwe locatie in Haren.

Advocaten Brusselse balie liever niet naar Haren

© Belga

Volgens de Nederlandstalige orde van de Brusselse balie (NOAB) zou de verplaatsing naar Haren veel tijdsverlies betekenen en gaat ze in tegen de visie dat justitie op één plaats moet worden aangeboden. "Bovendien is het maar de vraag of de bouw van een nieuw gerechtsgebouw in Haren een goedkopere oplossing zou zijn dan het herwaarderen van het Justitiepaleis."

Pleidooi voor renovatie

De NOAB en haar Franstalige zusterorganisatie willen dat de hoogste rechtscolleges zoals het Hof van Cassatie, het hof van beroep en het parket-generaal in het Justitiepaleis blijven. En ook de politierechtbanken en vredegerechten blijven beter waar ze zijn. "Er moet dan wel dringend werk gemaakt worden van de nodige investeringen in het Justitiepaleis." Een volledige renovatie kost aanzienlijk minder dan een nieuwbouw in de trant van het Antwerpse gerechtsgebouw, luidt het. (Belga)

Lees meer over:

Onze partners