Advocaat van André Gyselbrecht wil onderzoeksrechter wraken

19/02/13 om 13:14 - Bijgewerkt om 13:14

De advocaat van André Gyselbrecht wil in de zaak van de kasteelmoord onderzoeksrechter Gevaert laten wraken.

Advocaat van André Gyselbrecht wil onderzoeksrechter wraken

© belga

Meester Johan Platteau heeft geen vertrouwen meer in de objectiviteit van de Brugse onderzoeksrechter. Hij vindt de nieuwe aanhouding van zijn cliënt onrechtvaardig en partijdig.

Dokter Gyselbrecht werd vorige week onverwacht opnieuw aangehouden. Gyselbrecht en zijn zoon Peter worden verdacht van een rol als opdrachtgevers voor de moord op Stijn Saelens uit Wingene. Ze zaten een dik half jaar in de cel, maar werden begin september vrijgelaten.

Vorige week werd de schoonvader van het slachtoffer verrassend opnieuw aangehouden. "Die nieuwe aanhouding is niet correct en partijdig", vindt zijn advocaat Johan Platteau. "Er moeten nieuwe en ernstige elementen zijn, maar die zijn er niet. Er is alleen sprake van een rapport over zijn persoonlijkheid. Die man is aangehouden voor een hoop nonsens op een blad papier."

Meester Platteau heeft daarom geen vertrouwen meer in de onderzoeksrechter. "Ik heb deze morgen een wrakingsverzoek ingediend. Hij speelt het spel niet meer objectief. Je moet een onderzoek à charge en à décharge voeren."

Het wrakingsverzoek heeft grote gevolgen voor het onderzoek. Onderzoeksrechter Gevaert kan zelf beslissen om op te stappen. Doet hij dat niet, dan zal het hof van beroep in Gent over de mogelijke wraking moeten oordelen. Tot die tijd kunnen er geen nieuwe onderzoeksdaden gesteld worden. (Belga/TE)

Onze partners