ACW: 'Zoveelste foute informatie van N-VA'

18/02/13 om 06:29 - Bijgewerkt om 06:29

De christelijke arbeiderskoepel ontkent dat de winstbewijzen niet verkocht konden worden. Mits akkoord van het Belfius-bestuur kon dergelijke verkoop aan derden wel.

ACW: 'Zoveelste foute informatie van N-VA'

© Belga

Het ACW neemt het niet dat N-VA-Kamerlid Peter Dedecker in het Eén-programma 'De Zevende Dag' stelde dat de omstreden winstbewijzen niet verkocht kunnen worden en dus geen verkoopswaarde hebben. "N-VA lanceert de zoveelste foute informatie en valse insinuatie over de vroegere winstbewijzen. Het ACW vraagt de valse verdachtmakingen te stoppen."

"De waarheid is dat de winstbewijzen in Belfius Bank en in Belfius Verzekeringen die tot eind januari 2013 in het bezit waren van de ACW-vennootschap 'Sociaal engagement' - volgens de contracten met de bank en de verzekeraar - niet konden verkocht worden aan een derde partij, tenzij met akkoord van de raad van bestuur van Belfius Bank, respectievelijk Belfius Verzekeringen."

"Het ACW kon met andere woorden nooit een verkoopprijs realiseren door de winstbewijzen aan een andere vennootschap te verkopen zonder akkoord van de bank of de verzekeraar."

De transactie in januari waarbij Belfius de winstbewijzen overkocht van het ACW gebeurde "volledig conform de bestaande overeenkomsten" en de inkoopregels die gelden voor bedrijven die eigen effecten inkopen.

De christelijke arbeiderskoepel vraagt dan ook "dat er onmiddellijk gestopt wordt met het ten onrechte zwart maken van zijn organisatie en van het werk van zijn vele personeelsleden en vrijwilligers".

Het ACW bevestigt ten slotte volle medewerking aan eventuele fiscale of juridische onderzoeken. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners