ACW wil van naam veranderen

19/02/13 om 06:14 - Bijgewerkt om 06:14

De christelijke arbeidersbeweging ACW wil een streep trekken onder het verleden en een nieuwe start nemen. Op de tekentafel liggen plannen om naar een koepelstructuur "light" te gaan en een naamsverandering door te voeren.

ACW wil van naam veranderen

© Belga

Na het Dexia-debacle heeft het ACW al flink moeten afslanken en nadenken over een aanpassing van de structuren. Dat proces lijkt na de beschuldigingen van de N-VA over belastingontduiking en fraude in een stroomversnelling te komen, schrijft De Tijd.

"We zijn inderdaad aan het kijken hoe we ons als organisatie kunnen aanpassen aan de gewijzigde maatschappij", zegt Patrick Develtere, de voorzitter van het ACW. "Maar dat proces is al langer bezig. Het is al begonnen toen ik in 2010 startte."

De oefening is volgens Develtere niet ingegeven door wat is gebeurd met Dexia en Arco. "Het is prematuur om iets te zeggen over de uitkomst."

Voortdurend negatief in het nieuws

Bij CD&V wordt er alvast op aangedrongen dat het niet bij een opsmukoperatie blijft. "Het zou een operatie moeten worden zoals bij Sabena, toen de maatschappij werd omgevormd tot SN Brussels Airlines", zegt een partijbron.

Al zijn niet alle ACW-mandatarissen bij CD&V ervoor te vinden om holderdebolder ingrijpende beslissingen te nemen. De ACW-top beseft evenwel dat er iets moet gebeuren. Doordat de beweging voortdurend negatief in het nieuws komt, dreigen de leden hun vertrouwen kwijt te raken. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners