ACV: ‘N-VA wil vakbonden monddood maken’

© Belga

ACV heeft op zijn congres in Oostende nog eens zwaar uitgehaald naar N-VA. Volgens de christelijke vakbond probeert die partij het middenveld monddood te maken.

ACV heeft op zijn congres in Oostende nog eens zwaar uitgehaald naar N-VA. Volgens de christelijke vakbond probeert die partij het middenveld monddood te maken.
Het ACV wil in de toekomst mee betrokken blijven worden in maatschappelijke dossiers, zoals de invulling van de staatshervorming. ‘Wij zijn en blijven de legitieme vertegenwoordiger van al die werknemers, actieven en niet-actieven’, zei voorzitter Marc Leemans.

Nachtmerrie
De grootste vakbond van Vlaanderen haalde daarom fel uit naar de N-VA. Die partij beschuldigde onlangs het ACW, de christelijke arbeidersbeweging waar het ACV deel van uitmaakt, van fiscale fraude. Volgens het ACV gaat het om een poging om het middenveld monddood te maken.

Nationaal secretaris Ann Vermorgen: ‘De felle aanvallen vanuit onder andere Vlaams-nationalistische hoek op het ACW hebben onze beweging de voorbije maanden in de ziel geraakt. Waar zij van dromen is een algehele verzwakking ervan, ja zelfs van het wegdringen van het middenveld en de vakbonden in ons land. Wel goede vrienden, wat ons betreft, wordt hun droom een nachtmerrie. Ik zeg jullie duidelijk: niet in onze naam’.

Arbeidsmarkt
Het ACV hield in Oostende een congres over ‘de nieuwe werkvloer’. Mensen zullen langer moeten werken en het ACV vindt dat dit enkel kan als ook jobs gedurende de ganse loopbaan beter worden. Jongeren moeten volgens het ACV voldoende begeleid worden wanneer ze de stap naar de arbeidsmarkt maken en er moeten meer kansen komen voor groepen die ver van de arbeidsmarkt staan. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content