ACV doet niet mee aan acties socialistische spoorbond

08/10/10 om 13:55 - Bijgewerkt om 13:54

ACV-Transcom neemt niet deel aan de spoorstaking op 18 oktober en de mogelijke acties op 11 oktober.

ACV-Transcom heeft vrijdag bevestigd dat ze niet meedoet aan de staking die ACOD-Spoor op 18 oktober organiseert. Ook aan de mogelijke acties op 11 oktober neemt de christelijke bond niet deel.

ACOD-Spoor legt het werk neer van zondagavond 17 oktober om
22 uur tot maandagavond 18 oktober om 22 uur. De actie kadert in de onvrede over de filialisering van NMBS Logistics, de vrachtafdeling bij het spoor.

Begin dit jaar keurde Europa het herstelplan voor de
afdeling goed, maar tien maanden later is het nog altijd wachten op een sociaal akkoord met de vakbonden.

ACV-Transcom bevestigde vrijdag dat ze niet deelneemt aan de 24-urenstaking. Ze neemt ook niet deel aan de acties waarmee ACOD-Spoor op maandag 11 oktober dreigt.

'Geen loketten gesloten'

Volgens De Standaard verwijst de socialistische spoorvakbond voor die dreiging niet alleen naar de sanering van de vrachtafdeling, maar ook naar de toeslag op treintickets voor internationaal verkeer en de plannen tot afschaffing van werkposten en sluiting van loketten.

De NMBS ontkende vrijdag evenwel dat er een beslissing zou zijn genomen om loketten in stations te sluiten en de verkoop van tickets op treinen af te schaffen. In een persbericht ontkent de spoorwegmaatschappij ook dat er stations of stopplaatsen zouden gesloten worden.

Wel is het de bedoeling om door de aankoop van honderden nieuwe ticketautomaten het distributienetwerk uit te
breiden. Volgens de NMBS zullen klanten op eender welk moment en in alle stopplaatsen en stations een ticket kunnen kopen.

Onze partners