Actrice Lien Van de Kelder klust bij voor Johan Vande Lanotte

29/01/13 om 06:34 - Bijgewerkt om 06:34

Actrice Lien Van de Kelder, bekend van haar rollen in onder meer Thuis en The Spiral, werkt drie dagen per week op het kabinet van vicepremier Johan Vande Lanotte (SP.A) om iets bij te verdienen.

Actrice Lien Van de Kelder klust bij voor Johan Vande Lanotte

© Belga

Ongewone transfer in de Wetstraat: Lien Van de Kelder klust bij op het federale kabinet van de socialistische minister Johan Vande Lanotte. Dat berichten Het Nieuwsblad en De Standaard.

De actrice die rechten studeerde gaat drie dagen per week aan de slag op het kabinet van Johan Vande Lanotte, vicepremier voor de Vlaamse socialisten.

Intellectueel eigendomsrecht

Van de Kelder zal zich vooral bezighouden met intellectueel eigendomsrecht. Van haar worden voorstellen verwacht om de wetgeving te verbeteren. Volgens haarzelf sluit dit nauw aan bij haar ervaring als actrice.

Lien Van de Kelder werd bekend door haar rol in Thuis. Ze stapte uit de serie om rechten te studeren. In het kader van een Erasmus project studeerde ze aan de Universiteit van Montpellier en deed er daarna nog een specialisatiejaar intellectueel recht bij. Het is binnen dit domein dat ze aan de slag gaat op het kabinet van Vande Lanotte.

Hoera cultuur

Lien Van de Kelder speelde ook mee in Zone Stad en maakte reportages voor Vlaanderen Vakantieland. Ze speelde vorig jaar voor het eerst de hoofdrol in een internationale productie. De politieserie The Spiral werd in ons land lauw ontvangen. Momenteel presenteert ze elke vrijdagavond op Canvas ook het tv-programma 'Hoera cultuur'.

Van de Kelder zegt dat ze haar acteercarrière niet opgeeft voor haar job in de politiek. Ze is van plan beide banen te combineren.

Het kabinet Vande Lanotte benadrukt dat Lien Van de Kelder enkel en alleen om inhoudelijke redenen aangeworven werd, niet op basis van naam of faam. "Zoek er vooral niet te veel achter", klinkt het op de Kunstlaan. "Al is de verleiding natuurlijk groot."

Van de Kelder zegt zelf dat ze geen schrik heeft om voortaan gelinkt te worden aan de SP.A. 'Ik heb een specifieke, gedetailleerde opdracht. Die goed uitvoeren, is mijn enige betrachting.' (EE)

Onze partners