'Acties kunnen uitmonden in nieuwe algemene staking'

10/02/15 om 18:19 - Bijgewerkt om 18:19

Het vakbondsfront plant nieuwe acties tegen het beleid van de federale regering, in het bijzonder tegen de indexsprong. Een algemene staking behoort eveneens tot de mogelijkheden.

'Acties kunnen uitmonden in nieuwe algemene staking'

Nationale staking © BELGA

Het vakbondsfront is van plan om nieuwe acties te voeren tegen het beleid van de federale regering, meer in het bijzonder tegen de indexsprong en voor een eerlijker fiscaal beleid. Daarbij staat ook een algemene staking eind april op het programma, schrijft La Libre Belgique, zich baserend op bronnen binnen de socialistische vakbond. Maar volgens De Tijd zal zo'n staking er enkel komen als ook de andere vakbonden hiermee instemmen.

ABVV-voorzitter Rudy De Leeuw wilde niet in zijn kaarten laten kijken over het actieplan dat de socialistische vakbond dinsdagochtend heeft goedgekeurd. Maar La Libre weet meer. De Franstalige krant wijst erop dat er tussen nu en begin maart gestart zal worden met informatie- en sensibiliseringsacties.

Begin maart zouden de militanten dan gaan betogen, onder meer voor de kabinetten en de partijhoofdkwartieren. Einde maart staat opnieuw een nationale betoging op het programma. En eind april is een nieuwe 24 urenstaking mogelijk. Helemaal zeker is het nog niet: alle vakbonden moeten dan wel op dezelfde lijn staan. Bovendien zou volgens de krant na elke actie een evaluatie plaatsvinden om te zien 'in welke mate de syndicale objectieven zijn gehaald of niet.' (Belga/AVE)

Lees meer over:

Onze partners