Actieplan tegen winkeldiefstallen versneld

06/12/10 om 13:19 - Bijgewerkt om 13:19

Ontslagnemend federaal minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom (Open VLD) wacht niet meer op de eindejaarsperiode.

Ontslagnemend federaal minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom (Open VLD) gaat het jaarlijks actieplan tegen winkeldiefstallen dit jaar sneller opstarten. Ze komt daarmee tegemoet aan een vraag van Unizo.

De ondernemersorganisatie had er zondag bij Turtelboom op aangedrongen om de bescherming te verhogen van handelszaken die met overvallen bedreigd worden. Unizo deed dat naar aanleiding van de overval in Tubeke, waar een juwelier zaterdag een bijna 16-jarige overvaller doodschoot.

Unizo wees erop dat het jaareinde een periode is waarin er meer
inbraken en overvallen gepleegd worden. 'In die periode is het
belangrijk versterkte beschermingsmaatregelen te nemen, onder meer voor juweliers'.

Turtelboom liet maandag weten dat ze naar aanleiding van de noodkreet van Unizo het begeleidende overleg met de zelfstandigenorganisaties al deze week opstart. Daardoor zou het plan volgens de minister volgende week eventueel al in werking kunnen treden.

In de strijd tegen de winkeldiefstallen plant Turtelboom ook een nieuwe omzendbrief over de 'buurtinformatienetwerken', die handelaars en politie toelaten elkaar snel op de hoogte te brengen van eventuele incidenten.

De omzendbrief maakt het mogelijk met beveiligde emails en sms'jes te werken. Momenteel gebeurt de communicatie nog via voicemails.

Onze partners