ACOD: 'Staking zal voelbaar zijn in vrijwel alle openbare diensten'

20/04/15 om 13:56 - Bijgewerkt om 14:30

ACOD waarschuwt dat de staking van woensdag 22 april 'voelbaar' zal zijn 'in vrijwel alle openbare diensten'. De socialistische vakbond beweert dat de regering, sinds de stakingsaanzegging 40 dagen geleden, geen enkele poging ondernomen heeft om rond de tafel te gaan zitten.

ACOD: 'Staking zal voelbaar zijn in vrijwel alle openbare diensten'

© /

De 24-urenstaking waartoe ACOD het personeel van de openbare sector voor woensdag 22 april heeft opgeroepen, zal voelbaar zijn "in vrijwel alle openbare diensten". Dat meldt de socialistische overheidsvakbond.

'Krachtig signaal'

De bond staakt tegen de bezuinigingen van de verschillende regeringen in de openbare sector en de aanvallen op de pensioenen en statuten van de ambtenaren. ACV neemt geen deel aan de staking, maar de spoortak van de christelijke vakbond besliste om het spoorpersoneel dat wil meestaken toch te dekken.

"We kunnen niet anders dan een krachtig signaal geven aan de regeringen van dit land", zegt ACOD-voorzitter Chris Reniers. "De werkdruk neemt onaanvaardbaar toe en de burgers krijgen niet langer de betaalbare en kwaliteitsvolle dienstverlening waar ze recht op hebben."

'Pensioenhervorming geforceerd'

Reniers hekelt ook dat de regering Michel "voor de tweede maal in drie jaar tijd een pensioenhervorming voor de ambtenaren forceert". Volgens de ACOD-voorzitter is het pensioen van de ambtenaren "zeker niet te hoog, want het ligt op het niveau van het Europees gemiddelde".

ACOD beweert ook dat de regering, sinds de vakbond 40 dagen geleden haar stakingsaanzegging voor 22 april indiende, geen enkele poging ondernomen heeft om rond de tafel te gaan zitten. (Belga/WB)

Lees meer over:

Onze partners