ACOD distantieert zich van oproep aan dokwerkers

05/12/14 om 11:58 - Bijgewerkt om 11:58

De socialistische spoorvakbond distantieert zich van de oproep aan de havenarbeiders om maandag mee te helpen om Brusselse stations te blokkeren. Volgens de vakond zijn er genoeg militanten om de stakingsposten te bemannen.

ACOD distantieert zich van oproep aan dokwerkers

Jean-Pierre Goossens, ACOD-spoor © Belga

De socialistische overheidsvakbond ACOD steunt de oproep aan Antwerpse havenarbeiders om de Brusselse treinstations mee te helpen blokkeren niet. "Wij willen geen vreemden op de sporen", zegt Jean Pierre Goossens, voorzitter van ACOD Spoor.

De oproep aan de dokwerkers om de treinstations in Brussel te helpen blokkeren, kwam van een Brusselse verantwoordelijke van CGSP Cheminots. Maar volgens Goossens gaat het niet om een gecoördineerde oproep.

De Standaard schreef eerder op de dag dat de spoorbonden op steun van de Antwerpse dokwerkers hopen voor de stakingsdag in Brussel. 'Wij zijn met zo'n 150 militanten op 24 november naar Antwerpen getrokken', zegt Philippe Dubois, Brussels regiosecretaris van CGSP. 'Nu roepen we op het omgekeerde te doen.'

'Geen vreemden op de sporen'

"ACOD steunt deze vraag niet", aldus de vakbond, die oproept tot sterk en vreedzaam protest. De vakbond zegt dat haar leden en militanten talrijk genoeg zijn om zelf de stakingsposten te bemannen. Volgens Jean Pierre Goossens is binnen de vakbond opgeroepen om de veiligheid te handhaven en geen vreemden toe te laten op de sporen. "Dat is riskant. Onze mensen weten wat ze doen. We willen geen vreemden op de sporen".

Een maand geleden was er heel wat te doen over het gedrag van een groep dokwerkters tijdens de nationale betoging op 6 november. (JH/Belga)

Lees meer over:

Onze partners