Achtergelaten baby wordt opgevoed in ziekenhuis

10/09/13 om 07:38 - Bijgewerkt om 07:38

Een pasgeboren baby'tje wordt al vijf maanden opgevoed door de verpleegsters van het Onze-Lieve-Vrouw-ziekenhuis in Aalst omdat de moeder het kindje na de bevalling achterliet op de kraamafdeling.

Achtergelaten baby wordt opgevoed in ziekenhuis

© Thinkstock

Volgens De Standaard wordt er maar geenpleeggezin gevonden voor de baby. Al zou een oplossing wel "in het verschiet liggen".

De moeder - die bij het ziekenhuis en de politie bij naam bekend is - wordt niet opgespoord, wat de kranten doet besluiten dat het om een problematische opvoedingssituatie zou gaan.

In zo'n geval is het gebruikelijk dat het Comité voor Bijzondere Jeugdzorg op zoek gaat naar een geschikt pleeggezin.

Waarom het zolang duurde vooraleer gezocht werd naar een oplossing, is voorlopig onduidelijk. Het Comité voor Bijzondere Jeugdzorg en de pleegzorg beschouwen de baby als een heel delicaat dossier en communiceren dan ook niet over de zaak.

Pas als er echt geen oplossing voor het kind gevonden wordt, komt het dossier bij de jeugdrechter terecht. Dat zou intussen gebeurd zijn, volgens de kranten mogelijk met succes.

Het baby'tje krijgt intussen extra aandacht van het verplegend personeel en ligt op een eigen kamer in het ziekenhuis. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners