ABVV verklaart de oorlog aan de notionele intrestaftrek

04/06/10 om 17:18 - Bijgewerkt om 17:18

Volgens de socialistische vakbond mag er ook niet geraakt worden aan de leeftijd van het (brug)pensioen.

Voor het ABVV mag er niet geraakt worden aan de pensioenleeftijd, moet de notionele intrestaftrek afgeschaft worden en moet overheidssteun gekoppeld worden aan het behoud of de creatie van banen.

Dat hebben algemeen secretaris Anne Demelenne en voorzitter Rudy De Leeuw vrijdag gezegd tijdens de laatste dag van het statutair congres van de socialistische vakbond.

Voor het ABVV mag er ook niet geraakt worden aan het brugpensioen. Volgens De Leeuw moeten bij herstructureringen alle crisismaatregelen kunnen gebruikt worden.

De ABVV-voorzitter riep de politici op geen jota te veranderen aan het akkoord met Carrefour, dat brugpensioen op 52 jaar voorziet.

Volgens Demelenne verklaart het ABVV de oorlog aan de notionele intrestaftrek, een systeem waarbij vennootschappen een fictieve rente kunnen aftrekken van hun winst.

De volgende federale regering moet volgens het ABVV ijveren voor het behoud van een sterke sociale zekerheid en ervoor zorgen dat die bevoegdheid federaal blijft.

Andere eisen van de socialistische vakbond zijn een verhoging van de strijd tegen fiscale fraude, het afschaffen van het fiscale bankgeheim en een versterking van de administratie van Financiën.

Lees meer over:

Onze partners