ABVV verkiest koopkracht boven concurrentiekracht

27/08/13 om 00:00 - Bijgewerkt op 28/08/13 om 09:59

Bron: Belga

Voor het ABVV is het belangrijker dat de federale regering de investeringen aanzwengelt dan dat ze de loonhandicap van de bedrijven aanpakt. Dat zegt voorzitter Rudy De Leeuw.

ABVV verkiest koopkracht boven concurrentiekracht

Rudy De Leeuw, voorzitter van het ABVV. © Reuters

De Wetstraat begint stilaan uit de zomerslaap te ontwaken. Dit najaar staan onder meer de concurrentiekracht van de bedrijven en de begrotingsbespreking op de agenda van de federale regering.

De socialistische vakbond vindt dat de regering daarbij moet kiezen om meer te investeren in infrastructuur en sociale zekerheid. Volgens De Leeuw, die zijn uitspraken deed in De Tijd, is het cruciaal om op te houden met besparen, meer te investeren en niet aan de lonen te raken. België raakt alleen maar uit de crisis als er een stimulus komt die de gezinnen aanzet tot uitgeven, klinkt het.

'Koopkracht goed verdelen'

De besparingen hebben volgens De Leeuw het consumentenvertrouwen aangetast. "De koopkracht goed verdelen over de bevolking: dat is de inzet van het debat na de zomer."

De Leeuw beroept zich voor zijn pleidooi op economen als Paul Krugman, Jospeh Stiglitz en Paul De Grauwe. "Het probleem zit bij de vraag naar producten en diensten. Dat is een fundamentele discussie die we echt moeten winnen." (Belga/TV)

Onze partners