ABVV: 'Staken tot de regering haar ogen en oren opent'

13/12/14 om 13:39 - Bijgewerkt om 14:10

De Algemene Centrale van de socialistische vakond ABVV toonde zich strijdvaardig op zijn statutair congres. De beweging wil dat het protest tegen de regering wordt verdergezet na de algemene staking van 15 december.

ABVV: 'Staken tot de regering haar ogen en oren opent'

© belga

De Algemene Centrale van het ABVV heeft op zijn statutair congres in Blankenberge opgeroepen tot "stakingen en acties tot de regering haar oren en ogen opent". De arbeiderscentrale, actief in de bouw, industrie, diensten en social profit en met zowat 430.000 leden, hekelt de "desastreuse maatregelen" van de regering Michel I en wil dat het protest voortgezet wordt na de algemene staking van 15 december.

'Fatsoenlijk werk'

De debatten gingen over speerpunten die de komende jaren de aandacht zullen krijgen van de 13.000 militanten van de Algemene Centrale-ABVV. "Het gaat dan over fatsoenlijk werk en fatsoenlijk loon, eerlijke fiscaliteit, betere preventie op het gebied van gezondheid en veiligheid. Het gaat over de strijd voor vrije vakbondsactie en vrije onderhandelingen, over een sociaal Europa en een wereld van vrede en rechtvaardigheid", luidt het in een persmededeling. Daarnaast dringt het congres ook aan op nieuwe vakbondsstructuren.

Lees meer over:

Onze partners