ABVV: N-VA breekt cordon sanitaire via achterpoortje

23/10/12 om 02:19 - Bijgewerkt om 02:19

Het ABVV zit een schepenambt voor ex-Vlaams Belanger Karim Van Overmeire (N-VA) niet zitten. "Aalst wordt het laboratorium voor extreem Vlaams-nationalistische recepten", zegt de vakbond.

ABVV Oost-Vlaanderen vraagt de Aalsterse politieke partijen "om de juiste prioriteiten te stellen en échte problemen aan te pakken." In een mededeling roept de vakbond de "progressieve krachten in de Aalsterse coalitie op om hun verantwoordelijkheid te nemen indien blijkt dat deze doelstelling niet door alle coalitiepartners gedeeld wordt".

Cordon sanitaire

De vakbond zegt dat met de invulling van het ambt van Schepen van Vlaamse Zaken N-VA haar ware aard en doel onthult: "Aalst wordt het laboratorium voor het uittesten van de extreem Vlaams-nationalistische recepten voor het Vlaanderen van na de verkiezingen in 2014."

Over de voordracht van ex-Vlaams Belanger Karim Van Overmeire zegt ABVV Oost-Vlaanderen dat N-VA "via een achterpoortje het cordon tegen extreemrechts doorbreekt".

De vakbond zegt dat als de "ultraliberale denkbeelden" van N-VA in beleidsdaden omgezet worden "dit voor de economisch zwaksten in de maatschappij, vooral diegenen die ondersteuning behoeven van het OCMW, een regelrechte catastrofe betekenen."

Onverdraagzaamheid en kortzichtigheid

De vakbond vreest voor een "enge nationalistische visie op cultuur die leidt tot meer onverdraagzaamheid en het stimuleren van culturele kortzichtigheid."

"Investeren in onderwijs, kinderzorg, armoedebestrijding, sociale huisvesting, tewerkstelling en échte maatschappelijke integratie moeten voorrang krijgen op het onderstrepen van de Vlaamse romantiek", vindt de vakbond. (Belga/TV)

Onze partners