ABVV hekelt verhoging pensioenleeftijd: 'Kaakslag aan democratie'

01/07/15 om 15:24 - Bijgewerkt om 15:24

Het feit dat de verhoging van de pensioenleeftijd tot 67 jaar vlak voor het zomerreces door de Kamercommissie werd goedgekeurd, kan volgens de socialistische vakbond ABVV niet door de beugel.

ABVV hekelt verhoging pensioenleeftijd: 'Kaakslag aan democratie'

© belga

Voor de socialistische vakbond ABVV kan niet alleen de verhoging van de pensioenleeftijd tot 67 jaar niet door de beugel. Ook de manier waarop, vlak voor het zomerreces, vindt geen genade. De Kamercommissie Sociale Zaken keurde de verhoging, na meerdere voorafgaande zittingen, dinsdagavond goed.

'Onverantwoord'

Federaal secretaris Jes Maes vindt dat de regering elk debat smoort door de hervorming nog snel voor de parlementaire vakantie door het parlement te loodsen. "Op die manier schendt de regering het principe zelf van de democratie. Een haastig afgehaspelde stemming over een zo belangrijk thema als de pensioenen, dat is onduldbaar en onverantwoord", hekelt hij.

'Sociale achteruitgang'

De socialistische bond zal zich met alle middelen blijven verzetten tegen de verhoging van de pensioenleeftijd, klinkt het nog. "Sociale achteruitgang en vanuit economisch standpunt helemaal geen meerwaarde", luidt de boodschap.

Tot slot wordt de minister van Pensioenen, Daniel Bacquelaine (MR), gehekeld, omdat hij niet van plan zou zijn het sociaal overleg te respecteren. (Belga/WB)

Lees meer over:

Onze partners