Abrini in eerste verhoor: 'Rol Abdeslam veel groter dan hij liet uitschijnen' (video)

04/07/16 om 21:47 - Bijgewerkt op 06/07/16 om 11:57

Salah Abdeslam had een veel grotere rol in de aanslagen in Frankrijk én in ons land dan hij laat uitschijnen. Dat blijkt uit de verhoren van zijn kompaan Mohamed Abrini - de terrorist met het hoedje van Zaventem.

Abrini in eerste verhoor: 'Rol Abdeslam veel groter dan hij liet uitschijnen' (video)

Mohamed Abrini © Belga

Salah Abdeslam had een veel grotere rol in de aanslagen in Frankrijk én in ons land dan hij laat uitschijnen. Dat blijkt uit de verhoren van zijn kompaan Mohamed Abrini - de terrorist met het hoedje van Zaventem. Dat meldt VTM NIEUWS, dat de eerste verhoren na de arrestatie van Abrini kon inkijken.

Mohamed Abrini werd twee dagen voor de aanslagen in Parijs gefilmd met Salah Abdeslam in een tankstation op de autosnelweg richting Parijs. Hij zat aan het stuur van de Renault Clio die twee dagen later gebruikt werd bij de aanslagen in Parijs.

Na de aanslagen in Parijs zijn Abrini en Abdeslam ondergedoken op verschillende adressen, samen met terroristen die later mee de aanslagen in ons land hebben gepleegd. Abrini, die op 8 april werd opgepakt, zegt in zijn eerste verhoor dat Abdeslam een heel belangrijke rol speelde bij de voorbereidingen.

"Wat ik weet over Salah is dat hij, op enkelen na, alle mensen is gaan ophalen die betrokken waren bij de aanslagen in Parijs en die uit Syrië kwamen. Ik weet dat Salah die mensen ging ophalen en ze afzette op schuiladressen. Ik weet dat, want ik heb met hen geslapen in een appartement, dan verneem je veel."

Uit het verhoor moet ook nog een keer blijken dat de terreurcellen van de aanslagen in Parijs en de aanslagen in Brussel, één groot netwerk vormen. Op de adressen waar Abdeslam mensen onderbracht, zijn spilfiguren van beide aanslagen terug te vinden. Abdeslam wist na de aanslagen 126 dagen uit de klauwen van de politie te blijven. (Belga)

Onze partners