Aanval door gemaskerde man op kazerne nabij Namen: politie pakt dader op

26/10/15 om 11:53 - Bijgewerkt om 18:01

In de provincie Namen is een gemaskerde man met zijn auto ingereden op de legerkazerne van Flawinne. De politie heeft de dader ondertussen opgepakt.

Aanval door gemaskerde man op kazerne nabij Namen: politie pakt dader op

Kazerne Flawinne in provincie Namen © BELGA

In Flawinne in de provincie Namen heeft auto geprobeerd de legerkazerne binnen te dringen. Dat heeft de substituut van de procureur des konings van Namen gezegd. Die bevestigt daarmee een bericht van La Dernière Heure.

De politie heeft de dader van de aanval ondertussen kunnen oppakken.

Militairen van de legerkazerne van Flawinne, in de provincie Namen, hebben maandagochtend 'actie ondernomen om de kazerne te beschermen' toen een wagen inbeukte op de toegang. Dat heeft Tony Langone, de woordvoerder van het ministerie van Defensie, verklaard. Voor zover hem bekend is, vielen er geen gewonden onder de militairen. Na het voorval werd een veiligheidszone rond het militair kwartier ingesteld, zo stelde Belga ter plaatse vast.

Klopjacht

Het voertuig van de dader werd teruggevonden in een veld naast de kazerne, en vlakbij het voetbalveld van Flawinne. Het donkere voertuig is gedeukt en vertoont duidelijke schadesporen.

Maandagochtend reed een donkere wagen in op de slagbomen van de kazerne, zo liet de substituut van de procureur van Namen weten. Onmiddellijk na zijn aanval sloeg de man op de vlucht met zijn auto.

Meerdere voertuigen van het speciaal interventieteam zijn ter plaatse, net als een bestelwagen van de ontmijningsdienst van het leger (DOVO). Het is voorlopig nog onduidelijk of er explosieven in de auto aanwezig waren.

In de kazerne Slt. Thibaut, zijn 650 paracommando's gelegerd. Vandaag waren er uitzonderlijk weinig mensen aanwezig, omdat veel militairen in Spanje zijn voor een opleiding.

Door het terreuralarm is er al een tijd verscherpte bewaking aan de ingang van de kazernes in ons land.

(Belga/AVE/JH)

Lees meer over:

Onze partners