Aantal verkeersongevallen in Gent daalt fors sinds start circulatieplan

04/10/17 om 10:03 - Bijgewerkt om 10:11

Bron: Belga

In Gent is het aantal ongevallen met 27,9 pct gedaald in vergelijking met vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van de Gentse politie. De daling is een gevolg van de invoering van het circulatieplan en een beperking van de snelheid.

Het circulatieplan in Gent dat sinds 3 april van dit jaar van kracht ging, werpt zijn vruchten af. Sinds de start is het aantal ongevallen met iets meer dan een kwart afgenomen. 'We zijn erg blij met dat resultaat', zegt schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw. 'Het was een van de belangrijkste doelstellingen van het plan.'

In totaal noteerde de politie sinds het begin van het circulatieplan in april 543 ongevallen. Dat zijn er 210 minder dan in dezelfde periode van vorig jaar. Daarbij vielen 45 gewonden minder, 39 licht- en 6 zwaargewonden.

Het circulatieplan zorgt bovendien voor een lichte toename van het openbaar vervoer in Gent en een stijging van het aantal fietsers. Dat zorgt voor nieuwe uitdagingen. 'We hebben het aantal fietsstallingen de voorbije 3 jaar verdubbeld', aldus Watteeuw.

Aanvankelijk was er tegen het circulatieplan veel protest, vooral door de Gentse oppositiepartijen. Zijn vonden dat er te weinig was overlegd met de Gentenaar over hoe het plan er moest uitzien.

Lees meer over:

Onze partners