Aanslagen Parijs: Vijf opgepakte personen na verhoor vrijgelaten

Archiefbeeld © Belga

De vijf personen die zijn opgepakt bij huiszoekingen in Brussel en Laken, zijn verhoord door de federale gerechtelijke politie van Brussel en nadien vrijgelaten.

De vijf mensen die zondagavond en maandagochtend zijn opgepakt bij huiszoekingen in Brussel en Laken, zijn verhoord door de federale gerechtelijke politie van Brussel en nadien vrijgelaten. Dat meldt het federaal parket.

Drie personen, twee broers en een vriend, waren zondagavond al opgepakt bij een huiszoeking in de Brusselse Sleutelstraat. Die kwam er na doorgedreven telefonieonderzoek. Volgens de kranten van Het Mediahuis wees dat telefonieonderzoek uit dat de terroristen die de aanslagen in Parijs pleegden, die hele avond rechtstreeks in contact stonden met twee gsm-toestellen in ons land. De twee toestellen bevonden zich op dezelfde plaats. Wie de man achter deze gsm-toestellen is, is niet bekend, maar hij zou even hard gezocht worden als de voortvluchtige terroristen Salah Abdeslam (26) en Mohamed Abrini (30). De speurders gaan ervan uit dat de man in kwestie niet zomaar zijdelings betrokken was bij de terreur, maar mogelijk de hele aanval aanstuurde en coördineerde vanuit België.

Maandagvoormiddag volgde dan nog een bijkomende huiszoeking in Laken, waarbij nog eens twee personen werden opgepakt. Alle vijf werden ze door de federale gerechtelijke politie van Brussel aan de tand gevoeld, waarna ze vrijgelaten werden.

‘Het onderzoek gaat onverminderd verder’, aldus het federaal parket. (Belga/AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content