Aanslagen Brussel: 'EK voetbal in Frankrijk was eigenlijke doel'

11/04/16 om 07:23 - Bijgewerkt om 07:28

Volgens de Franse krant Libération zou de gearresteerde terreurverdachte Mohamed Abrini in zijn verhoor gezegd hebben dat het EK voetbal in Frankrijk het doelwit was van nieuwe aanslagen.

Aanslagen Brussel: 'EK voetbal in Frankrijk was eigenlijke doel'

Stade de France in Parijs © AFP

De terreurcel die op 13 november de aanslagen pleegde in Parijs, was van plan om nog eens toe te slaan in Frankrijk. Dit keer was het doelwit het Europees Kampioenschap, dat deze zomer in Frankrijk plaatsvindt, zo schrijft de Franse krant Libération die een verhoor aanhaalt van Mohamed Abrini, die vrijdag werd opgepakt in Anderlecht en bekende dat hij "de man met het hoedje" is, de derde terrorist van de aanslagen op Brussels Airport. Bevestiging van dat nieuws van Libération is er voorlopig niet.

Omdat het onderzoek "met grote stappen vooruitging", besliste de cel echter om toe te slaan in Brussel. Abrini zou verklaard hebben dat de plannen om toe te slaan op het EK werden omgegooid en versneld na de arrestatie van Salah Abdeslam op 18 maart, omdat de terroristen zich "opgejaagd" voelden.

Op 22 maart sloeg de cel toe op de luchthaven van Zaventem en in het metrostation Maalbeek. (TE)

Een helder overzicht van alle cijfers, resultaten en klassementen vindt u hier. Live-verslagen van de wedstrijden, voor-en nabeschouwingen, de sfeerverslagen van ter plekke, opinie en duiding leest u dan weer hier

Onze partners