Aanhouding van verdachten kasteelmoord verlengd

24/07/12 om 16:22 - Bijgewerkt om 16:22

De Gentse kamer van inbeschuldigingsstelling verlengt de aanhouding van vader en zoon Gyselbrecht. De aanhouding van Pierre Serry werd door de Brugse raadkamer ook verlengd.

Aanhouding van verdachten kasteelmoord verlengd

© Belga

In de zaak van de kasteelmoord blijven de verdachten André Gyselbrecht en zijn zoon Peter Gyselbrecht in de cel. Dat heeft de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling beslist. De 62-jarige Pierre Serry uit Aalter zag zijn aanhouding ook verlengd worden door de Brugse raadkamer. Ze worden ervan verdacht betrokken te zijn bij de moord op Stijn Saelens. Die werd eind januari vermoord in zijn kasteel in Wingene.

Opdrachtgevers en tussenpersoon

Dokter André Gyselbrecht en zijn zoon worden verdacht als opdrachtgevers van de kasteelmoord in Wingene. Pierre Serry zou bij het beramen van de kasteelmoord als tussenpersoon gefungeerd hebben.

Sinds eind juni zit ook nog een vierde verdachte, de Nederlandse drugsbaron Tinus Van Wesenbeeck, in de cel. De Nederlander had regelmatig telefonisch contact met Pierre Serry. Zijn aanhouding werd begin juli al verlengd.

Vooralsnog houden alle verdachten hun onschuld staande.

Voorlopige vrijlating blijft geweigerd

De verdediging van vader en zoon Gyselbrecht had opnieuw een verzoekschrift ingediend tot voorlopige vrijlating. De raadkamer in Brugge wees twee weken geleden die vraag af, maar de verdediging van de verdachten ging tegen die beslissing in beroep.

Voor de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling hadden de advocaten van vader en zoon Gyselbrecht opnieuw gepleit voor een vrijlating onder voorwaarden, maar de KI oordeelde dat de aanhouding van de verdachten noodzakelijk blijft zolang het onderzoek loopt.

Onderzoek loopt verder

Het parket is ondertussen druk bezig om de uitvoerders van de kasteelmoord te zoeken. Twee weken geleden zochten duikers in een Wingense vijver naar het moordwapen. Ook de komende weken staan nog onderzoeksdaden gepland.

Het lijk van de vermiste Stijn Saelens werd op 17 februari teruggevonden op een stuk grond van verdachte Pierre Serry in Sint-Maria-Aalter. (Belga/GM)

Lees meer over:

Onze partners