Aangestoken brand legt Brusselse kledingzaak in de as

09/08/10 om 09:25 - Bijgewerkt om 09:25

In de Aarschotstraat aan het Brusselse Noordstation heeft een brand een kledingwinkel volledig in de as gelegd. Verschillende huizen zijn ingestort. Er vielen geen gewonden. De politie vermoedt dat het vuur is aangestoken. Twee verdachten zijn opgepakt.

Aangestoken brand legt Brusselse kledingzaak in de as

© Belga

Een patrouille van de politiezone Brussel Noord merkte kort voor 5 uur in de Aarschotstraat twee mannen op die zich verdacht gedroegen. Toen de twee dachten dat niemand hen zag, sloegen ze de glazen deur van een Pakistaanse kledingwinkel in en drongen de zaak binnen.

Vrijwel onmiddellijk nadien hoorden de agenten een explosie in het pand en zagen ze de twee mannen op de vlucht slaan. De politie kon hen onmiddellijk oppakken en de brandweer verwittigen.

Toen de brandweer aankwam, had het vuur al om zich heen gegrepen en stond de hele winkel in brand. De winkel strekte zich uit over het gelijkvloers van verschillende panden en die gingen allemaal in de vlammen op.

Het vuur richtte zelfs zoveel schade aan dat de panden voor een groot deel instortten. Omdat het om onbewoonde gebouwen ging, vielen er geen gewonden.

Volgens de politie was de brand rond 8 uur onder controle. Er wordt nu een aannemer gezocht om de uitgebrande ruïnes verder af te breken. De Brabantstraat en de omliggende straten blijven voorlopig afgesloten voor het verkeer.

Grotere kaart weergeven

Onze partners