Aan SARS-virus verwant coronavirus maakt negende slachtoffer

13/03/13 om 08:07 - Bijgewerkt om 08:07

(Belga) Het coronavirus, dat verwant is met het SARS-virus, heeft in Saoedie-Arabië een nieuw slachtoffer geëist. Dat brengt de balans op negen slachtoffers wereldwijd. Dat heeft de Wereldgezondheidsorganisatie WHO gisteren laat meegedeeld.

Het Saoedisch ministerie van Gezondheid lichtte het VN-agentschap in over de dood van een 39-jarige man. Op 24 februari begon die de symptomen van het virus te ontwikkelen. Vier dagen later werd hij opgenomen in het ziekenhuis en op 2 maart overleed hij. "Een eerste onderzoek heeft aangetoond dat die patiënt geen contact heeft gehad met andere patiënten", aldus het WHO in een persbericht. Het coronavirus is pas midden-2012 ontdekt. Er zijn al vijftien gevallen bekend, waarvan zeven in Saoedie-Arabië, vier in Groot-Brittannië en één in Duitsland. De WHO herhaalde gisteren zijn oproep tot waakzaamheid voor deze ernstige infectie van de luchtwegen. Het SARS-virus maakte in 2003 in China meer an 800 dodelijke slachtoffers. Het nieuwe virus verschilt echter van SARS, vooral omdat het een snel nierfalen veroorzaakt. (ANA)

Onze partners

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info