80-jarige verdacht van moord Ganshoren

29/03/11 om 08:43 - Bijgewerkt om 08:43

Na de vermeende roofmoord in Ganshoren een maand geleden is gisteren de 80-jarige echtgenoot van het slachtoffer opgepakt als verdachte. De man bleef een maand lang volhouden dat hij en zijn vrouw slachtoffer waren van een roofoverval.

Op 28 februari kwam een 82-jarige vrouw in haar woning in Ganshoren om het leven nadat ze zware slagen op het hoofd had gekregen. Haar man (80) werd aangetroffen met overgesneden polsen en steekwonden in zijn keel.

De man verklaarde aan het gerecht en in de media dat hij en zijn vrouw overvallen werden door valse agenten. Ze zouden de vrouw op het hoofd hebben geslagen met een Engelse sleutel, hemzelf gestoken hebben met een mes en dan geroepen hebben dat ze op het verkeerde adres waren, waarna ze op de vlucht sloegen. De man belde de hulpdiensten pas 20 uur na het overlijden van zijn vrouw, volgens hemzelf omdat hij er door zijn verwondingen niet eerder toe in staat was.

Bloedspatten
Het gerecht vond geen enkele aanwijzing dat er overvallers in het huis geweest zouden zijn. Een zoektocht naar DNA-sporen leverde niets op. Een analayse van het patroon van de bloedspatten wees, samen met andere materiële bewijzen, de echtgenoot aan als verdachte.

Wat eerst een uit de hand gelopen roofoverval leek te zijn, lijkt nu een half mislukt gezinsdrama. Het ziet ernaar uit dat de man zijn vrouw om het leven bracht en daarna zelfmoord wilde plegen. Bij zijn ondervraging gisteravond ontkende de man elke betrokkenheid bij het overlijden van zijn vrouw. (EE)

Onze partners