79.912 Pukkelpoppers kiezen voor gratis drank- en eetbonnen

15/12/11 om 18:24 - Bijgewerkt om 18:24

Bijna 80.000 Pukkelpoppers hebben van de kans gebruikt gemaakt om hun ticketprijs te compenseren met gratis drank- en eetbonnen.

79.912 Pukkelpoppers kiezen voor gratis drank- en eetbonnen

© Belga

Bijna 80.000 mensen die een ticket hadden gekocht voor één of meerdere dagen van het Pukkelpop-festival, dat door de hevige storm vorige zomer vlak na de start werd stopgezet, hebben van de kans gebruikt gemaakt om hun ticketprijs te compenseren met gratis drank- en eetbonnen.

Bijna 80.000 festivalgangers, 79.912 om precies te zijn, hebben gebruikgemaakt van de tegemoetkoming die de organisatie aanbod nadat het festival dit jaar moest onderbroken worden na noodweer. Dat is 87 procent van het totaal.

Er waren 10.613 Pukkelpoppers die geheel of gedeeltelijk afstand deden van de drankbonnen om het festival te steunen. "En daar zijn we heel blij mee, ondanks de moddercampagne die sommigen voerden", zegt organisator Chokri Mahassine. Hij interpreteert de massale belangstelling voor de compenserende maatregel als een duidelijke keuze van de festivalgangers om het voortbestaan van Pukkelpop te vrijwaren.

Aangetekend schrijven

Pukkelpop ontving 52 officiële vragen tot terugbetaling van de tickets, waarvan 19 ondertussen gekozen hebben voor de aangeboden tegemoetkoming via drank- en eetbonnen. Een aantal andere aanvragen zullen nog volgen, aangezien de organisatie donderdag een aangetekend schrijven ontving van advocaat Wijnant, die stelt 350 festivalgangers te vertegenwoordigen. "Pukkelpop blijft bij haar standpunt dat deze mensen geen aanspraak kunnen maken op terugbetaling gezien het festival werd stopgezet door een overmachtsituatie", aldus Chokri. (Belga/INM)

Lees meer over:

Onze partners