600 piloten Brussels Airlines leggen maandag het werk neer

17/11/13 om 09:31 - Bijgewerkt om 09:31

De 600 piloten van Brussels Airlines gaan maandag staken, meldt de RTBF. Wellicht zullen er daardoor vluchten vertraagd of geannuleerd worden.

600 piloten Brussels Airlines leggen maandag het werk neer

Een vliegtuig van Brussels Airlines stijgt op vanop Zaventem. © BELGA

Nadat er vrijdag al een stakingsaanzegging werd ingediend, lijkt het nu vast te staan dat de 600 piloten van Brussels Airlines maandag vanaf 5u30 's ochtends het werk neerleggen. Dat meldt althans de RTBF, die passagiers waarschuwt voor vertragingen en annulaties.

Arrogantie

De piloten staken tegen de directie, die volgens hen de afspraken die vastgelegd zijn in het herstructureringsplan 'Beyond 2012-2013' niet nakomt. "Wij kunnen het gedrag van het management niet langer tolereren en hun arrogantie niet meer aanvaarden", aldus de vakbondsafgevaardigden. Men ergert zich verder aan de vakantieregeling en aan de situatie van piloten ouder dan 58.

Geen verzoening

Toch benadrukte Brussels Airlines onlangs nog altijd alle afspraken te hebben gerespecteerd en dat ook te zullen blijven doen: "Dankzij de inspanningen van al onze personeelsleden in het kader van het herstructureringsplan, hebben we onze competitiviteit kunnen verhogen met een positief effect op onze commerciële resultaten", aldus het management tijdens een verzoeningsvergadering tussen de directie en de vakbonden. Die vergadering leverde niet het gewenste resultaat op. (MI)

Lees meer over:

Onze partners