'500 extra slaapplaatsen zijn al zeker' (De Block)

01/02/12 om 21:17 - Bijgewerkt om 21:17

Staatssecretaris De Block werkt naarstig aan een oplossing voor de opvangcrisis. Ondertussen werden 500 extra plaatsen bevestigd. Er wordt gewerkt aan meer.

'500 extra slaapplaatsen zijn al zeker' (De Block)

© Belga

Staatssecretaris Maggie De Block heeft in het programma Terzake op Canvas aangekondigd dat er reeds 500 plaatsen gerealiseerd zijn. Het gaat onder meer om 100 plaatsen in een gebouw van Belgacom, 177 plaatsen van het Rode Kruis en 250 plaatsen in een gebouw in Molenbeek.

De Civiele Bescherming stuurt een team om de opgevangen personen van drinkwater en verwarming te voorzien. De Block zei ook dat er reeds een bus naar de militaire basis van Bevekom onderweg is.

De staatssecretaris stelde op vragen van de journalist over de open brief van crisismanager voor de opvang van asielzoekers, Peter De Roo, dat ze in de eerste plaats voor de opvang van de daklozen wilde zorgen. Ze merkte wel op dat hij eerder die dag in de task force gezwegen had, maar dat ze de zaak later wilde regelen. "Het is geen loyaal gedrag van een ambtenaar", wilde ze wel kwijt. (Belga/INM)

Lees meer over:

Onze partners