5.000 holebi's strijken neer in Antwerpen voor World Outgames

30/07/13 om 16:59 - Bijgewerkt om 16:59

Naar aanleiding van het mondiale evenement georganiseerd door en voor holebi's, World Outgames, ondertekende Antwerps schepen voor Sport Ludo van Campenhout (N-VA) het sportcharter tegen homofobie.

In Antwerpen worden de volgende twee weken 5.000 deelnemers uit zowat 125 landen verwacht voor de World Outgames, een vierjaarlijks internationaal evenement dat aandacht vraagt voor de rechten van holebi's en transgenders, maar ook openstaat voor hetero's.

De stad hoopt zo heel even het wereldcentrum voor de holebigemeenschap te worden. De nadruk ligt op het sportieve luik voor (semi)professionals én liefhebbers met een dertigtal disciplines. De World Outgames gaan op 1 augustus van start met een mensenrechtenconferentie, onder de naam "From Safe Harbours to Equality".

Homofobie bestrijden

Naar aanleiding van het evenement ondertekende Antwerps schepen voor Sport Ludo Van Campenhout (N-VA) tijdens een persconferentie symbolisch het "sportcharter tegen homofobie", dat door Het Roze Huis werd voorgesteld. Sportclubs, -bonden en individuele sporters die het charter ondertekenen, verbinden zich ertoe om al hun (mede)leden respectvol en gelijkwaardig te behandelen en homofobie te bestrijden.

"Antwerpen zal zich tijdens de World Outgames laten zien zoals het is: een stad van tolerantie, samenhorigheid en diversiteit. Dat zijn dit jaar trouwens ook de thema's van Antwerpen Europese Sporthoofdstad 2013", aldus Van Campenhout, die zelf present tekent op de tien kilometer lopen en het tennistornooi.

Cultureel luik

Naast de eigenlijke deelnemers hoopt Antwerpen van 31 juli tot en met 11 augustus ook tot 250.000 extra bezoekers uit binnen- en buitenland in de stad te verwelkomen. Er zijn immers niet enkel sportactiviteiten en een mensenrechtenconferentie, er is ook een cultureel luik met verschillende expo's en het bekende jaarlijkse holebifestival Antwerp Pride wordt dit jaar gelijktijdig met de World Outgames georganiseerd. (Belga/AVE)

Onze partners