41.400 deelnemers aan Ten Miles: 'Evenement kan nog serieus groeien'

27/04/14 om 07:39 - Bijgewerkt om 19:06

De loophype is nog niet voorbij. Ondanks het nieuwe deelnemersrecord is er volgens de organisatie van de Ten Miles nog heel wat ruimte om te groeien.

41.400 deelnemers aan Ten Miles: 'Evenement kan nog serieus groeien'

Bart De Wever gaf het startschot voor de Antwerp Ten Miles © Belga

De Antwerp Ten Miles heeft ongeveer 41.400 deelnemers gelokt voor diverse wedstrijden, zoals de marathon, de 5 kilometer en de tien mijl zelf. Dat zijn circa 6.000 deelnemers meer dan in 2013, ook al een recordjaar. Het sportevenement verliep zonder grote incidenten. Volgens de organisatie is er ondanks de stevige groei van dit jaar nog veel ruimte om te groeien.

Na de marathon vanaf 9 uur en de kortereafstandslopen rond het middaguur gaf Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) omstreeks 15 uur het startschot voor de Ten Miles. De 29.500 deelnemers voor die afstand startten dit jaar voor het eerst in verschillende golven, om de drukte te spreiden. Onder hen onder meer de Vlaamse politici Kris Peeters en Hilde Crevits, model Joke Van de Velde en artiesten Ronny Mosuse en Tine Embrechts.

100.000 toeschouwers

Op verschillende publiekszones en -tribunes kwamen volgens de organisatie in totaal 100.000 toeschouwers af om een kijkje te nemen of om vrienden of kennissen aan te moedigen.

Ondanks het nieuwe deelnemersrecord is er volgens de organisatie nog heel wat ruimte om te groeien. "De marathon kende nu 2.165 deelnemers, maar dat kan perfect tot 10.000 stijgen. Met het nieuwe wavesysteem kunnen we ook voor de Ten Miles perfect 35.000 lopers of nog meer aan", aldus managing director Christophe Impens. Volgens hem is de loophype nog helemaal niet over. "De Ten Miles is sport, maar ook een beleving. Vrienden die nu langs de kant staan, maken goede voornemens en doen volgend jaar ook mee."

Incidenten

Door het goede weer bleef het aantal incidenten erg beperkt. Drie mensen werden afgevoerd, maar kunnen volgens de organisatie wellicht vandaag het ziekenhuis nog verlaten. Verder voerde het Rode Kruis voorlopig 109 "kleine verzorgingen" uit.

Het parcours doet grote Antwerpse verkeersaders en tunnels aan, wat verkeershinder veroorzaakte. Vooral aan de Kennedytunnel liep de wachttijd soms erg hoog op, voornamelijk op de Linkeroever van de Schelde. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners