40 miljoen euro wacht op eigenaar

12/01/12 om 10:47 - Bijgewerkt om 10:47

Bij het centrale register van slapende rekeningen ligt ruim 40 miljoen euro te wachten op de eigenaar of erfgenaam.

40 miljoen euro wacht op eigenaar

© belga

Bij het centrale register van slapende rekeningen ligt ruim 40 miljoen euro te wachten op de eigenaar of erfgenaam. Wie dus denkt dat hij of zij nog ergens slapend geld heeft staan, kan best eens informeren. Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad.

Banken en verzekeraars zijn sinds 2006 verplicht om geld van slapende rekeningen over te maken aan een centraal register bij de Deposito- en Consignatiekas (DCK). Het gaat om rekeningen waar vijf jaar lang geen verrichting meer op is gebeurd, omdat de eigenaar overleden is of de erfgenamen er geen weet van hebben. De bedoeling is dat eigenaars of erfgenamen van slapende rekeningen daar kunnen nakijken of er geld op hun ligt te wachten.

98.935 slapende rekeningen

Het duurde een tijd vooraleer het geld bij DCK binnen begon te stromen aangezien de banken eerst zelf moesten proberen de eigenaars van de slapende rekeningen op te sporen. Maar inmiddels werden al bijna 1,2 miljoen slapende rekeningen overgemaakt aan DCK. In totaal staat daar nu al ruim 40 miljoen euro op, waarvan 1,8 miljoen euro in buitenlandse valuta. Zo'n 98.935 slapende rekeningen hebben een saldo van 20 euro of meer en komen in aanmerking voor teruggave. (Belga/SD)

Onze partners