300 ton zout gestrooid in Vlaanderen

27/10/12 om 12:50 - Bijgewerkt om 12:50

De strooidiensten van het Agentschap Wegen en Verkeer zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag voor het eerst dit najaar uitgereden om zout te strooien op de Vlaamse gewest- en autowegen.

In heel Vlaanderen reden honderd wagens uit, die alles bij elkaar 300 ton zout strooiden, deelde het agentschap mee.

In bijna alle provincies werden inspecties uitgevoerd om na te gaan of het noodzakelijk was te strooien. Vooral de combinatie van regen en negatieve temperaturen kon ervoor zorgen dat gladheid optrad. Daarom werden in Antwerpen, Vlaams-Brabant en Limburg waar nodig lokale of algemene strooibeurten uitgevoerd.

Het is volgens de mededeling niet uitzonderlijk dat er eind oktober al wordt gestrooid. Daarom start de winterdienst al op de derde maandag van oktober. Ook tijdens de winter van 2010-2011 werd rond deze periode voor het eerst uitgereden.

De strooidiensten van het Agentschap Wegen en Verkeer staan van de derde maandag van oktober tot de vierde maandag van april paraat om de Vlaamse gewest- en autowegen sneeuw- en ijsvrij te houden. Ook de komende dagen volgen de strooidiensten de situatie op en wordt er indien nodig opnieuw uitgereden. (Belga/TE)

Onze partners