300 nieuwe asielplaatsen voor minderjarige vluchtelingen

Jo Vandeurzen © BELGA

Vlaanderen en Wallonië gaan samen 300 nieuwe asielplaatsen openen voor minderjarige vluchtelingen die geen volwassen begeleider hebben. Die komen in de plaats van de 450 plaatsen die er nu al zijn, maar zijn volgens minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) beter aangepast aan de noden van kinderen en jongeren.

De Vlaamse en Waalse regering hebben een verklaring ondertekend om samen 300 asielplaatsen te creëren voor jongeren die zonder volwassen gezelschap naar hier zijn gevlucht. Dat hebben Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) en staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) aangekondigd.

De nieuwe plaatsen komen in plaats van 450 plaatsen die tot nu toe gereserveerd waren voor minderjarigen. Door de daling van het aantal asielaanvragen in België komt er echter ruimte vrij om specifiek aandacht te geven aan de situatie van minderjarigen. De nieuwe plaatsen zullen dan ook ingedeeld zijn in kleine units en beter aangepast zijn aan de specifieke noden van minderjarigen. Dat zegt minister Vandeurzen in een persbericht.

Van de 300 plaatsen neemt de Vlaamse regering neemt er 145 voor haar regeling. Vlaanderen trekt daar 4,9 miljoen euro voor uit, de federale regering 4 miljoen. Daarnaast zijn ongeveer 80 Vlaamse gezinnen bereid om een jonge vluchteling op te nemen. (BELGA/JVL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content