29-jarige man aangehouden voor roofmoord Aurore

29/07/13 om 22:43 - Bijgewerkt om 22:43

De 29-jarige man die wordt verdacht van de roofmoord op Aurore Ruyffelaere, is aangehouden door de onderzoeksrechter.

29-jarige man aangehouden voor roofmoord Aurore

De man die opgepakt werd nadat maandagavond in zijn wagen het lichaam van de vermiste 29-jarige Aurore Ruyffelaere uit De Pinte werd gevonden, wordt verdacht van roofmoord. Dat zegt de Gentse parketwoordvoerster Annemie Serlippens. De doodsoorzaak staat nog niet vast maar er zijn geen aanwijzingen van een seksueel motief.

Lichaam in auto in garage

Het lichaam van de vrouw werd aangetroffen in de garage van een flatgebouw aan de Putkapelstraat, waar de verdachte woont. Het lichaam werd gevonden in de koffer van de wagen van de verdachte. De 29-jarige man wordt dinsdagmiddag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Het gaat om een man van Russische afkomst die legaal in ons land verblijft. De verdachte werd opgespoord via camerabeelden en telefoniegegevens, maar ook omdat hij de bankkaart van het slachtoffer gebruikte.

"De man is in beeld gekomen door verschillende onderzoekselementen", zegt Serlippens. "De bankkaart van het meisje heeft hij verschillende keren gebruikt, onder meer om te tanken. Via zijn geschrapte nummerplaat (die de man op de wagen van Aurore plaatste, nvdr.) werd de link gelegd naar zijn woonplaats, die heel dicht is bij de plaats waar het slachtoffer verdween.

De auto van Aurore werd aangetroffen op de parking van Carrefour (in Sint-Denijs-Westrem), dicht bij de woonplaats van de verdachte. De verdachte zelf werd opgepakt aan de bushalte in de omgeving van de Carrefour." Bij een huiszoeking in het appartementsgebouw van de verdachte werd het lichaam in de koffer van zijn wagen aangetroffen.

Tweede overval

"De verdachte is gevat voor wederrechtelijke vrijheidsberoving, informaticafraude en roofmoord", zegt Serlippens. "De doodsoorzaak staat nog niet vast. De autopsie vindt dinsdag plaats. Wat de feiten van donderdagnacht betreft, de persoonsbeschrijving die dat slachtoffer gaf komt volledig overeen met de verdachte in de zaak van Aurore." Aanvullend onderzoek zal duidelijk moeten maken of de verdachte voor beide feiten verantwoordelijk is, zegt het parket.

In de nacht van donderdag op vrijdag werd een jonge vrouw overvallen in de omgeving waar de wagen stond van de vermiste vrouw. De dader stal toen de handtas van de vrouw, maar er is geen sprake van aanranding, zoals door bepaalde media werd gemeld. Ook in het onderzoek naar de moord op Aurore zijn er voorlopig geen aanwijzingen dat het slachtoffer seksueel werd misbruikt.

Gentse Feesten

Aurore Ruyffelaere is de dochter van Claire Tillekaerts, gedelegeerd bestuurder van het Vlaams Agentschap voor Internationaal Ondernemen.

De vrouw verdween zaterdagmorgen na een bezoek aan de Gentse Feesten. Ze had haar wagen aan het Maaltebruggepark op een parking in Sint-Denijs-Westrem achtergelaten en was met de tram naar het centrum gegaan.

Gsm-signaal

"Ze verliet de Feesten zaterdagochtend (27 juli 2013) en nam vermoedelijk de tram in de richting van Chalet De Maalte waar haar wagen op de parking stond", zei de politie in het opsporingsbericht dat maandagavond verspreid werd.

De verdwijning werd meteen als onrustwekkend bestempeld, maar zoekacties aan het Gentse Maaltebruggepark en het afrittencomplex in Merelbeke leverden maandag niets op. Aan het afrittencomplex werd gezocht omdat het gsm-signaal van de vrouw daar zou opgepikt zijn. (TV/TE)

Onze partners