25 internationale topchefs bereiden groentetimbaal met kip op Flemish Food Fest

(Belga) Aan DOK in Gent, een werkplek voor creatievelingen, bereiden 25 topchefs uit ’s werelds beste restaurants zondag hun interpretatie van de 19de eeuwse klassieker “groentetimbaal met kip”. Dat gebeurt in het kader van Flemish Food Fest, waarmee de “Flemish Foodies” Kobe Desramaults, Jason Blanckaert en Olly Ceulenaere willen tonen wat de Gentse en Vlaamse restaurantgarde in haar mars heeft.

Sinds 11 uur koken een twintigtal Vlaamse jonge beloftevolle chefs op barbecues (kookstands) met producten van kleinschalige producenten, brouwers of kwekers. Straatartiesten en muzikanten zorgen voor het nodige rock-‘n-rollgehalte onder de overdekte markt van DOK. Na de markt zondagavond bereiden 25 topchefs, allemaal uit de “World’s 50 best restaurants”, waaronder René Redzepi van Noma, hun herinterpretatie van groentetimbaal met kip. De keuze voor dat gerecht is een hommage aan de 19de eeuwse Gentse chef Philippe Cauderlier. Een veertigtal gasten zullen het zes tot acht uur durende diner bijwonen, het koken zal dus tot een stuk in de nacht duren. De kaartjes voor het exclusieve diner werden vanaf 600 euro per opbod via eBay verkocht. De Italiaanse gastronomische journalist Andre Petrini koos Gent voor de aftrap van het concept, dat later onder meer in Lima en New York herhaald wordt. Dat veel Vlamingen de Bourgondische levensstijl genegen zijn, bracht Vlaams minister Geert Bougeois (N-VA) in herinnering. Bourgeois berekend dat de ruim 17.000 Vlaamse restaurants, die goed zijn voor 63 Michelinsterren, overeenkomen met één ster per 75.134 inwoners, wat meteen de hoogste score is in Europa. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content