23 geplande werven op autosnelwegen in 2014

07/02/14 om 17:21 - Bijgewerkt om 17:21

Het grootste deel van de werken zullen dit jaar in Oost-Vlaanderen en Antwerpen uitgevoerd worden.

23 geplande werven op autosnelwegen in 2014

© Belga

Het is intussen een traditie geworden. Bij de start van het jaar communiceert de Vlaamse overheid over de geplande grote werken op de autosnelwegen. Dit jaar staan er 23 grote werven op de agenda. In totaal gaat het om 137 kilometer autosnelweg die vernieuwd wordt.

Vlaanderen investeert bijna 110 miljoen euro in de werken. Dat is 22 miljoen euro meer dan vorig jaar. Dat heeft Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits (CD&V) bekendgemaakt.

Antwerpen en Oost-Vlaanderen

Het grootste deel van die kilometers ligt in Antwerpen (52,4 km) en Oost-Vlaanderen (39,2 km). 15 van de 23 werven starten al dit voorjaar. Enkele van de meest ingrijpende werven zijn die op de E40 tussen Sint-Denijs-Westrem en Aalter richting Brussel, de aanleg van een spitsstrook van 8 km op de E19 tussen het knooppunt Antwerpen Noord en Sint-Job (richting Nederland) en het structureel onderhoud van de ring rond Antwerpen tot Kruibeke (richting Gent).

Liefkenshoektunnel tolvrij

Wat Antwerpen betreft wordt volgens minister Crevits ook nog onderzocht of de Liefkenshoektunnel op vaste tijdstippen tolvrij kan gemaakt worden. In het verleden gebeurde dat enkel bij grote verkeersdrukte of ongevallen die grote verkeersproblemen veroorzaken. "Ik sluit vaste tijdsvensters voor het tolvrij maken van de tunnel niet uit", aldus Crevits.

Om de hinder van de werken te beperken wordt zoveel mogelijk 's nachts gewerkt of wordt er 24 op 24 gewerkt. Daarnaast wordt getracht om telkens zoveel mogelijk (desnoods versmalde) rijstroken te behouden. Mediacampagnes moeten de weggebruikers op de hoogte stellen van de werken. (Belga/TE)

Een overzicht van de geplande werven is terug te vinden op www.wegenenverkeer.be/werven2014 .

Lees meer over:

Onze partners