220.000 dagtoeristen trekken naar de kust

© iStockphoto

Naar schatting ontvangt de kust op deze Hemelvaartsdag 220.000 dagtoeristen. Dat meldt Westtoer donderdagmiddag. Hotels noteren bezettingsgraden tot 95 procent.

De kust kent een topdag met dit mooie weer. Westtoer berekent dat er ongeveer 200.000 tot 220.000 dagtoeristen aan de kust zitten. Daarmee worden de prognoses om een half miljoen toeristen naar de kust te lokken over het hele weekend al opwaarts bijgesteld.

Ook de hotelsector kent een sterk weekend met een bezettingsgraad van 90 tot 95 procent. Wie toch nog enkele dagen naar de kust wil, doet er best aan te reserveren.

Uitermate tevreden

De sector en de kustgemeenten zijn uitermate tevreden. “Alle wegen leiden naar onze kust voor een hemelvaart, je gaat dan ook naar een paradijs op aarde”, stelt Marc Vandenbussche, burgemeester van Koksijde, poëtisch.

Veilig zwemmen kan voorlopig enkel in vier van de tien kustgemeenten: Koksijde, De Haan, Knokke-Heist en Blankenberge. De Intercommunale Kustreddingsdienst van West-Vlaanderen raadt aan om je goed in te smeren en veel te drinken.

Partner Content