17 werknemers van luchthaven Charleroi verdacht van grootschalige diefstal

22/11/14 om 01:06 - Bijgewerkt om 01:06

De raadkamer van Charleroi heeft zeventien werknemers van Brussels South Charleroi Airport (BSCA) doorverwezen naar de correctionele rechtbank wegens diefstal en bendevorming. De 17 zouden de winkels en horecabedrijven waarvoor ze werken gedurende twee jaar voor ongeveer 30.000 euro per maand bestolen hebben.

17 werknemers van luchthaven Charleroi verdacht van grootschalige diefstal

Charleroi Airport © Belga

Andere werknemers van BSCA brachten de zaak aan het rollen. Na het afluisteren van telefoongesprekken konden in 2012 21 personen in verdenking gesteld worden, allemaal werknemers in verschillende winkels in de luchthaven. De raadkamer van Charleroi verwees zeventien van hen deze week door naar de correctionele rechter.

De politie stelde vast dat de werknemers op verschillende manieren te werk gingen. De ene liet zijn kassa open en liet kassatickets verdwijnen, zodat hij het geld dat klanten betaalden op zak kon steken. Agenten in burger stelden dat zelf vast toen ze een sandwich bestelden.

Andere werknemers trakteerden zichzelf op een reisje, een nieuwe auto of een nieuwe keuken. BSCA en nv Elior, dat de winkels in onderaanneming uitbaat, hebben zich burgerlijke partij gesteld.

(Belga/RR)

Lees meer over:

Onze partners