17 festivalgangers Pukkelpop dienen schadeclaim in

22/09/11 om 07:17 - Bijgewerkt om 07:17

Bij de grootste verzekeraar van Pukkelpop zijn 17 schadeclaims binnengekomen na de ramp waarbij 5 doden en zeker 100 gewonden vielen. De maatschappij is verrast door het lage aantal claims.

17 festivalgangers Pukkelpop dienen schadeclaim in

© Belga

Bij de verzekeringsmaatschappij AG, een van de verzekeraars van Pukkelpop, zijn tot dusver zeventien schadeclaims binnengelopen van bezoekers van het muziekfestival. Dat meldt De Tijd.

Pukkelpop werd eind vorige maand getroffen door een zwaar onweer. Daarbij vielen vijf doden en zeker honderd licht- en zwaargewonden. Pukkelpop heeft bij AG Insurance een polis burgerlijke aansprakelijkheid voor de vergoeding van lichamelijke en materiële schade van de festivalgangers.

Verrast

"We zijn verrast door het lage aantal claims in verhouding tot de vele slachtoffers", zegt AG-woordvoerder Gerrit Feyaerts. "Misschien doen mensen een beroep op hun eigen hospitalisatieverzekering. Of ze wachten het resultaat af van het strafrechtelijk onderzoek om te zien of het nog zin heeft claims in te dienen. Op dit moment hebben we over dat onderzoek geen informatie van het parket."

Geen schuld

"Ons onderzoek werd nochtans vrij snel na de ramp afgesloten", reageert persmagistrate Sofie Delbroek. Het verdict van het Hasseltse parket luidde toen dat de organisatoren geen schuld trof wegens de uitzonderlijke omvang van het noodweer. "We blijven bij dat standpunt", zegt Delbroek. "Voor alle andere vragen moet u bij het stadsbestuur zijn."

Radiostilte

Maar burgemeester Hilde Claes (sp.a) legt de bal in het kamp van de organisatoren. Daar heerst echter al weken een radiostilte over het verzekeringsdossier en de vergoeding van tickethouders. Uiterlijk op 15 november komt er duidelijkheid. (Belga)

Lees meer over:

Onze partners