15 nieuwe Kamerleden leggen eed af

© Belga

De installatie van een nieuwe regering brengt zoals gebruikelijk een opvolgersdans met zich mee. Veel nieuwe gezichten zitten er bij de opvolgers niet bij.

Twaalf van de vijftien nieuwe Kamerleden zaten in het verleden al op de groene parlementsbanken. De enige echte nieuwkomers zijn Isabelle Emmery (PS, opvolgster van Laurette Onkelinx), Valérie Warzée-Caverenne (MR, opvolgster van Sabine Laruelle) en Frank Wilrycx (Open VLD, opvolger van Annemie Turtelboom).

Voor de anderen was het een blij weerzien met het parlement. Zo stuurt CD&V opnieuw Michel Doomst (opvolger van Steven Vanackere), Jenne De Potter (Pieter De Crem), Roel Deseyn (Hendrik Bogaert) en Kristof Waterschoot (Servais Verherstraeten) naar de Kamer. De PS-fractie mocht opnieuw Bruno Van Grootenbrulle (Elio Di Rupo) en André Perpète (Philippe Courard) verwelkomen. Voor de MR keren Luc Gustin (Didier Reynders) en Olivier Destrebecq (Olivier Chastel) terug. Bij het CDH zijn dat Georges Dallemagne (Joëlle Milquet) en Marie-Martine Schyns (Melchior Wathelet).

Bij Open VLD is de nieuwe regering goed nieuws voor Luc Van Biesen. Ook hij mocht de eed afleggen, in opvolging van Maggie De Block. Hij vervulde al meteen een opvallende rol door te beginnen applaudisseren toen Kamervoorzitter André Flahaut aankondigde dat het FDF vanaf nu een apart fractie vormt en zich dus in de Kamer ook in de feiten afscheurt van de MR.

Tot slot keert voor Open VLD ook Roland Defreyne (als opvolger van Vincent Van Quickenborne) terug. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content