14-jarig meisje verkracht, school mag niet waarschuwen van politie

02/12/11 om 20:21 - Bijgewerkt om 20:21

In Meerhout is een meisje van 14 aangerand op weg naar school. De schooldirectie wil de leerlingen waarschuwen voor verkrachters, maar mag dat niet van de politie.

Het parket van Turnhout onderzoekt de aanranding van een 14-jarig meisje in Meerhout. Dat schrijft Gazet Van Antwerpen en is bevestigd door het parket. De feiten zouden al dateren van 17 november, toen het meisje op weg was naar school in Geel.

Het meisje fietste via Genebroeksveld richting Zittaard, toen ze naar eigen zeggen door drie gemaskerde mannen van haar fiets werd gesleurd en aangerand. Het trio knipte een vierkant stukje stof uit haar trui als trofee en ging er vandoor. Het slachtoffer zocht vervolgens hulp in de nabije dorpsschool van Zittaard.

De directie van de school was aanvankelijk van plan een brief te verspreiden onder de ouders van haar leerlingen om op te roepen tot alertheid. Op advies van de politie werd daar echter van afgezien, om paniek in de buurt te vermijden.

"Zolang de politie ons de toestemming niet geeft, komt die brief er niet", zegt de directie. Hoewel de speurders op de plaats van de feiten geen sporen meer aantroffen, nemen politie en parket de zaak naar eigen zeggen zeer ernstig. Er is voorlopig geen aanleiding om aan de verklaringen van het 14-jarige slachtoffer te twijfelen.

Enkele dagen voor de vreemde gebeurtenissen in Meerhout werd ook in Vorselaar al een 16-jarig meisje van de fiets gesleurd en aangerand. Het is niet duidelijk of er een verband is. (Belga/EE)

Onze partners