1.000 nieuwe jobs voor leerkrachten

Het onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap werft 1.000 leerkrachten aan en start daarvoor een grootscheepse communicatiecampagne.

Het GO! (het onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap) start met een campagne om duizend nieuwe leerkrachten te vinden. Met radiospots en een onlinecampagne wil het openbare onderwijsnet nieuwe kandidaten bereiken en het huidige personeel behouden. Dat meldt het GO! via een persbericht.

“De uitdaging om geschikt personeel te vinden neemt ieder jaar toe”, zegt Raymonda Verdyck, afgevaardigd bestuurder van het GO!. “Dat komt natuurlijk omdat de pool van afstuderende leerkrachten elk jaar kleiner wordt. Dit probleem is het sterkst voelbaar in het basisonderwijs.”

Het toenemende aantal leerlingen en het slinkende aantal afstuderende leerkrachten zorgt geregeld voor problemen, vooral bij korte vervangingen. In het secundair onderwijs zijn wetenschappelijke en technische profielen steeds moeilijker te vinden.

Via de campagne wil het GO! duidelijk maken, dat het met zijn uniek pedagogisch project een aantrekkelijke werkgever is die een goede begeleiding en veel opleidingskansen biedt. “Wie als aspirant-leerkracht diversiteit, een open geest en toekomstgerichtheid belangrijk vindt, zal zich absoluut op zijn plaats voelen binnen ons net”, zo klinkt het. “Maar de centrale boodschap is toch wel, dat je als leerkracht van het GO! écht het verschil kunt maken en dat verdient een welgemeende merci, meteen ook de slogan van deze campagne.”

“Natuurlijk lost een werkgeversimagocampagne niet alles op”, zegt Raymonda Verdyck. “We pleiten ook voor een algemene herwaardering van het beroep van leerkracht. Aandacht voor opleiding en extra carrièrekansen binnen de job zijn daarin een aantal cruciale elementen.” (Belga/EE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content