Video | Nieuws

Belg wint Ironman Hawaï

De Belg Frederik Van Lierde heeft vannacht de Ironman van Hawaï gewonnen. De wedstrijd wordt gezien als de zwaarste triatlon ter wereld en is het officieuze wereldkampioenschap. Hij legde de wedstrijd af in 8 uur 12 minuten en 29 seconden. Hij is de tweede Belg ooit die de Ironman van Hawaï kan winnen, na zijn coach Luc Van Lierde (geen familie) in 1996 en 1999. Een andere Belg, Bart Aernouts, werd achtste. Van Lierde was als een van de favorieten gestart en begon na 3.9 kilometer zwemmen en 180 kilometer fietsen als vierde aan de afsluitende marathon. Tijdens het lopen maakte hij geleidelijk aan plaatsen goed en pakte uiteindelijk het goud. Vorig jaar stond Van Lierde ook al eens op het podium in Hawaï, met een derde plaats. “”Ik heb geprobeerd een slimme wedstrijd af te werken en dat is goed gelukt”, vertelde een dolgelukkige Van Lierde aan de finish. “Na vorig jaar wist ik dit ik hier kon winnen. Ik heb dit jaar heel hard gewerkt. Nooit heb ik zo hard getraind en had ik zo’n goed gevoel. Dit is het mooiste wat ik kon dromen”.